Du har ingen produkter i handlekurven.

Velg riktig bunnstoff til din båt

Valg av riktig bunnstoff for din båt og din type bruk er meget viktig, også for å minske påvirkning på miljøet. Et rent skrog gjennom hele sesongen reduserer forbruket av drivstoff og dermed skadelige CO2- utslipp. Er din båt klar for sesongen? Vi viser deg de forskjellige typene av bunnstoffer, slik at det blir enklere for deg å velge riktig bunnstoff til din båt:

NONSTOP SUPREME gjør det enkelt for deg. Kun ett strøk annethvert år. Jotuns beste selvpolerende bunnstoff med inntil to års vedlikeholdsintervaller. Basert på en unik bindemiddelskonstruksjon som sikrer en aktiv overflate som kontinuerlig fornyes og gir et rent skrog gjennom to sesonger. Nonstop Supreme er for motorbåter og seilbåter. Kan brukes på glassfiber, stål og tre. På aluminiumsskrog er det kun fargen hvit som kan benyttes.

NONSTOP II gir unik beskyttelse for én sesong. Et meget effektivt selvpolerende bunnstoff basert på spesialbindemidler. Gir en aktiv overflate som blir kontinuerlig fornyet slik at du får et rent skrog hele sesongen. NONSTOP II er for motorbåter og seilbåter. Kan brukes på glassfiber, stål og tre. På aluminiumsskrog skal fargene hvit eller grå benyttes.

MARE NOSTRUM SP er et selvpolerende bunnstoff basert på spesialbindemidler. Gir en aktiv overflate som blir kontinuerlig fornyet slik at du får et rent skrog hele sesongen, og kan brukes på de fleste båttyper.

RACING er et avansert hardt bunnstoff som gir en hard og slipbar overflate som passer til båter i alle hastighetsklasser, men er utviklet for speedbåter. Det harde bunnstoffet kan våtslipes helt glatt slik at det blir velegnet for regattaseilbåter. Racing kan brukes på glassfiber, stål og tre. På aluminiumsskrog benyttes fargene hvit eller grå.

AQUALINE OPTIMA er en beskyttelse for drev og andre lettmetalldetaljer under vannlinjen. Suveren dekkevne og unik effekt mot begroing og gir et rent drev gjennom hele sesongen.

Bunnstoff kan deles inn i to hovedgrupper; selvpolerende og hardt:

Selvpolerende bunnstoff: All-round-teknologi for de fleste båttyper. Bindemiddelet løser seg i kontrollert hastighet, slik at det alltid er et nytt aktivt lag bunnstoff i kontakt med sjøvannet. Poleringshastigheten sikrer en jevn utlekking av biocider gjennom produktets levetid, denne teknologien er mest effektiv mot begroing. For alle typer båter som ønsker et veldig godt resultat.

Hardt bunnstoff: I disse bunnstoffene er bindemiddelet hardt og uoppløselig. Malingen kan slipes for å gi en glatt overflate. Passer til båter i alle hastighetsklasser, men er utviklet for speedbåter. Filmtykkelsen vil ikke bli redusert i motsetning til selvpolerende bunnstoff og det vil etterhvert ta lenger tid for biocidet å nå overflaten. Etter en tids bruk vil det ytterste laget bli inaktivt og porøst, og må derfor slipes lett før ny påføring.

Slik legger du parkettgulv

Husvask