Du har ingen produkter i handlekurven.

Slik maler du dører og vinduer

Nymalte vinduer og en flott dør, er prikken over i’en på huset. Dette er de mest utsatte stedene på huset, og trenger sitt vedlikehold. Vi viser deg hvordan du gjør det.

Nymalte vinduer og dører gjør huset så mye flottere

Det er husets smykker, og bør sjekkes for vedlikehold hvert år. Start med å skrape bort all løs maling, og slip flatene slik at de blir glatte og slette. Børst bort alt støv og vask med Baron Husvask eller Baron Kraftvask på alle flater som skal males. Grundig rengjøring er viktig for et godt resultat. (Umalt treverk børstes for løse trefibre og deretter vaskes).

Tips: Det kan være lurt å fjerne gamle tetningslister og bytte disse, når man først er i gang med å pusse opp vinduer og dører. Fjern de gamle tetningslistene og vent med å sette på nye til malejobben er helt ferdig.

(Har du gamle vinduer med kitt som har sprukket, bør du legge på ny kitt)

Husk grunning

Om du har slipt helt ned til treverket, bør dette grunnes med Baron Tregrunn før du maler med toppstrøk. Baron Tregrunn minimerer fuktopptak i treverket og ikke minst forlenger malingsfilmens levetid, og hindrer begroing. Baron Tregrunn er overmalbar etter 16 timer.

Bruk riktig maling

Vi anbefaler Baron Dør&Vindu som toppstrøk, dette er en spesialutviklet ren akrylmaling med kort tørketid slik at du får lukket vinduer og dører få timer etter siste penselstrøk. Denne kan også benyttes på alle vinduets sider om ønskelig, og kan påføres med pensel, rull eller sprøyte. Overflaten må være ren, tørr og støvfri, og ha en temperatur mellom +5ºC til +35ºC når du maler. Baron Dør&Vindu er støvtørr etter ca 2 timer, og overmalbar etter ca 5 timer. Unngå påføring i direkte sollys eller på soloppvarmet vegg. Malte flater skal ikke belastes med vann før produktet har herdet, noe som tar ca 3-4 uker. Ved årlig vask benyttes Baron Husvask.

 

Huskeliste:

  • Baron Tregrunn
  • Baron Dør&Vindu
  • Pensel
  • Maskeringstape
  • Baron Husvask/Baron Kraftvask
  • Slipepapir
  • Kitt og kittkniv
  • Vindusskrape

4 viktige ting du bør vite om gulv

Slik legger du parkettgulv